Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto - chlebek bananowy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 974
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9329
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1385
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 974
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9329
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1385
Składniki
W misce przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce rozgniatamy banany przy użyciu widelca. Dodajemy jajko, olej i cukier i wszystko razem mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i wszystko razem mieszamy za pomocą trzepaczki. Keksówkę 12x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę na ciasto do foremki i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 50 minut do tzw. suchego patyczka.