Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, łatwe w przygotowaniu. Wilgotne, najlepsze polane białą czekoladą.
METODA TRADYCYJNA: jajka ubić z połową cukru, aż powstanie biała, puszysta masa. W drugim naczyniu utrzeć masło/margarynę z resztą cukru i cukrem wanilinowym. Do masy maślanej dodawać masę jajeczną. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wmieszać do ciasta. Na końcu dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. Piec ponad godzinę w 180 stopniach. Polać roztopioną w kąpieli wodnej (bez dodatków) czekoladą.
THERMOMIX: Jajka wbić do naczynia miksującego, nałożyć motylek, wsypać połowę cukru i ubić (5 minut/37 stopni/obroty 4.). Przełożyć do innego naczynia. Do naczynia miksującego włożyć masło/margarynę, wsypać cukier i cukier wanilinowy. Utrzeć z motylkiem (1 minuta/obroty 4.). Ustawić urządzenie na obroty 4. Przez otwór w pokrywie wlewać masę jajeczną. Zdjąć motylek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wsypać do masy maślano-jajecznej i wymieszać (30 sekund/obroty 4.). Dodać oprószone w mące bakalie i wymieszać kopystką. Przelać od natłuszczonej tortownicy o średnicy i piec ponad godzinę w 180 stopniach. Polać roztopioną w kąpieli wodnej (bez dodatków) czekoladą.
[przepis z książeczki "Smakowite Domowe Ciasta"]
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 332
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 698
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 538
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18076
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 332
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 698
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 538
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18076
Składniki
METODA TRADYCYJNA: jajka ubić z połową cukru, aż powstanie biała, puszysta masa. W drugim naczyniu utrzeć masło/margarynę z resztą cukru i cukrem wanilinowym. Do masy maślanej dodawać masę jajeczną. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wmieszać do ciasta. Na końcu dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. Piec ponad godzinę w 180 stopniach. Polać roztopioną w kąpieli wodnej (bez dodatków) czekoladą.
THERMOMIX: Jajka wbić do naczynia miksującego, nałożyć motylek, wsypać połowę cukru i ubić (5 minut/37 stopni/obroty 4.). Przełożyć do innego naczynia. Do naczynia miksującego włożyć masło/margarynę, wsypać cukier i cukier wanilinowy. Utrzeć z motylkiem (1 minuta/obroty 4.). Ustawić urządzenie na obroty 4. Przez otwór w pokrywie wlewać masę jajeczną. Zdjąć motylek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wsypać do masy maślano-jajecznej i wymieszać (30 sekund/obroty 4.). Dodać oprószone w mące bakalie i wymieszać kopystką. Przelać od natłuszczonej tortownicy o średnicy i piec ponad godzinę w 180 stopniach. Polać roztopioną w kąpieli wodnej (bez dodatków) czekoladą.
[przepis z książeczki "Smakowite Domowe Ciasta"]
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 200
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 106