Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto na stół wigilijny.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 216
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 155
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 216
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 155
Składniki
Wykonanie polewy: Masło stopić, dodać kakao, cukier i śmietanę. Energicznie mieszając, aż powstanie jednolita masa. Wystudzony placek polać przygotowaną polewą. Wykonanie: Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać olej, miód i powidła i dokładnie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem, kakao i cynamonem. Dodawać partiami składniki suche do mokrych i miksować. Ciasto przelać do wcześniej przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut(sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone)
Przepisy Desery
Desery
Pascha - przepis Magdy Gessler
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Pascha - przepis Magdy Gessler
Pascha z przepisu Magdy Gessler to wielkanocna słodkość lubiana chyba przez w...
Odsłon: 864
Różana pascha z bakaliami
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 155