Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto cynamonowe cudownie komponuje się z dynią piżmową. Ciasto dość łatwe i efektowne.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 536
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 640
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 161
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 536
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 640
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 161
Składniki
Kwadratowa blaszka 21 cm. Dynię piżmową przekroić na pół, owinąć folią aluminiową i piec w 180 C do miękkości. Potem miąższ wydrążyć i osączyć na sicie. Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem. Miękką margarynę utrzeć z oboma cukrami na gładką masę, potem dodawać po jednym jajku, porcjami mąkę i 100 g dyni. Foremkę lekko wysmarować margaryną, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 30-40 minut w 170 C. Przestudzić.
Galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić. Schłodzone mleko ubić na pianę, dalej ciągle mieszając wlewać cienkim strumieniem galaretkę.Tak ubitą pianę wymieszać z 500 g dyni.
Gotową masę natychmiast wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać kakao, wstawić do lodówki na kilka godzin.