Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto cynamonowe cudownie komponuje się z dynią piżmową. Ciasto dość łatwe i efektowne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1608
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1608
Składniki
Kwadratowa blaszka 21 cm. Dynię piżmową przekroić na pół, owinąć folią aluminiową i piec w 180 C do miękkości. Potem miąższ wydrążyć i osączyć na sicie. Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem. Miękką margarynę utrzeć z oboma cukrami na gładką masę, potem dodawać po jednym jajku, porcjami mąkę i 100 g dyni. Foremkę lekko wysmarować margaryną, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 30-40 minut w 170 C. Przestudzić.
Galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić. Schłodzone mleko ubić na pianę, dalej ciągle mieszając wlewać cienkim strumieniem galaretkę.Tak ubitą pianę wymieszać z 500 g dyni.
Gotową masę natychmiast wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać kakao, wstawić do lodówki na kilka godzin.