Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z 522. odcinka programu "Ewa Gotuje". Błyskawiczne ciasto cynamonowe z jabłkami to placek bezglutenowy. Przygotowuje się go na mące migdałowej.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3451
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1166
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4175
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3451
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1166
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4175
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
Składniki
Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać mąkę migdałową. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać mąkę kukurydzianą. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Wyrównać.
Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.