Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, lekkie i puszyste cytrynowe ciasto idealne do szybkiej kawy.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24795
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24795
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem do uzyskania puszystej, kremowej masy. Następnie ciągle miksując dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej, sok z cytryny oraz skórkę ze startej cytryny. (cytrynę zanim zetrzemy należy sparzyć).
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i wlewamy gotową masę. Pieczemy 40 min w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. *możemy również użyć mniejszej tortownicy wtedy ciasto będzie wyższe, bądź keksówki