Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na ciasto z dodatkiem sera ricotta i cytryny
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424856
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424856
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na lekką, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku, do połączenia składników. Następnie dodać ricottę, sok z cytryny i ekstrakt waniliowy. Ubijać na średniej prędkości miksera przez około 2 minuty.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i skórkę cytrynową, dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do przygotowanej formy. Piec przez około 50-60 minut, do suchego patyczka. Odstawić do ostygnięcia.
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Lukrem polać ostygnięte ciasto, posypać siekanymi pistacjami.