Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na ciasto z dodatkiem sera ricotta i cytryny
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25881
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3041
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25881
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3041
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na lekką, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku, do połączenia składników. Następnie dodać ricottę, sok z cytryny i ekstrakt waniliowy. Ubijać na średniej prędkości miksera przez około 2 minuty.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i skórkę cytrynową, dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do przygotowanej formy. Piec przez około 50-60 minut, do suchego patyczka. Odstawić do ostygnięcia.
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Lukrem polać ostygnięte ciasto, posypać siekanymi pistacjami.