Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu czekoladowe ciasto.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9495
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1145
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11489
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 513
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9495
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1145
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11489
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 513
Składniki
W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy połamane kostki czekolady i gotujemy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Nastepnie dodajemy mleko i wszystko razem mieszamy.
Do jednej miski dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę (ok. 5 minut). Do składników suchych dodajemy masę jajeczną oraz masę czekoladową na samym końcu dżem jagodowy. Miksujemy na najmniejszych obrotach tylko do połączenia składników ok 30 sek.
Tortownicę o wymiarach 21 cm wykładamy na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy 40 min w temperaturze 175 stopni. Po przestudzeniu wyjmujemy ciasto z blachy, polewamy polewą czekoladową i odstawiamy do zastygnięcie czekolady.