Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6649

Dodano:

Odsłon: 2176

Bardzo proste w przygotowaniu czekoladowe ciasto.

Składniki

  • 65 g margaryny
  • 80 g czekolady deserowej
  • 100 ml mleka
  • 2 jajka
  • 130 g szklanki cukru
  • 130 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki dżemu jagodowego
  • polewa czekoladowa
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy połamane kostki czekolady i gotujemy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Nastepnie dodajemy mleko i wszystko razem mieszamy.

  2. Do jednej miski dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę (ok. 5 minut). Do składników suchych dodajemy masę jajeczną oraz masę czekoladową na samym końcu dżem jagodowy. Miksujemy na najmniejszych obrotach tylko do połączenia składników ok 30 sek.

  3. Tortownicę o wymiarach 21 cm wykładamy na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy 40 min w temperaturze 175 stopni. Po przestudzeniu wyjmujemy ciasto z blachy, polewamy polewą czekoladową i odstawiamy do zastygnięcie czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń