Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu czekoladowe ciasto.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 547
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 547
Składniki
W rondelku rozpuszczamy margarynę dodajemy połamane kostki czekolady i gotujemy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Nastepnie dodajemy mleko i wszystko razem mieszamy.
Do jednej miski dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę (ok. 5 minut). Do składników suchych dodajemy masę jajeczną oraz masę czekoladową na samym końcu dżem jagodowy. Miksujemy na najmniejszych obrotach tylko do połączenia składników ok 30 sek.
Tortownicę o wymiarach 21 cm wykładamy na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy 40 min w temperaturze 175 stopni. Po przestudzeniu wyjmujemy ciasto z blachy, polewamy polewą czekoladową i odstawiamy do zastygnięcie czekolady.