Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie sprawdzi się jako ekspresowy poczęstunek do kawy. Kakaowe ciacho z orzechami lub bakaliami. W dodatku lekkie, bo bez dodatku tłuszczu!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10008
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2642
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1770
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3880
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10008
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2642
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1770
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3880
Składniki
Jajka ubijamy mikserem dodając stopniowo cukier. Po otrzymaniu puszystej masy miksujemy dalej wsypując po łyżce całą mąkę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy i kakao, mieszamy. Wlewamy mleko i miksujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Do gotowej masy dodajemy orzechy lub bakalie - ja wybrałam orzechy włoskie - i delikatnie mieszamy.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 20 - 25 minut. Wystudzone ciasto kroimy w trójkąty. Smacznego!