Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie sprawdzi się jako ekspresowy poczęstunek do kawy. Kakaowe ciacho z orzechami lub bakaliami. W dodatku lekkie, bo bez dodatku tłuszczu!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3831
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 320
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3831
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 320
Składniki
Jajka ubijamy mikserem dodając stopniowo cukier. Po otrzymaniu puszystej masy miksujemy dalej wsypując po łyżce całą mąkę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy i kakao, mieszamy. Wlewamy mleko i miksujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Do gotowej masy dodajemy orzechy lub bakalie - ja wybrałam orzechy włoskie - i delikatnie mieszamy.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 20 - 25 minut. Wystudzone ciasto kroimy w trójkąty. Smacznego!