Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z czekoladowym kremem budyniowym, pokrojonymi kawałkami czekolady i biszkoptowym cieście z kakao. Całkiem fajny kontrast, ciężki intensywny czekoladowy smak z galaretką o owocowym smaku i zatopionymi w niej biszkoptami.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 383
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 383
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku,wreszcie delikatnie wymieszać z przesianą mąką i proszkiem i kakao. Wyłożyć ciasto na blachę 25x36 cm i piec około 15-20 min w temp 180 stopni do suchego patyczka.
Budyń przygotować według przepisu na paczce z podanej ilości mleka i c wystudzić (może być ciepłe) .Do utartego masła z cukrem dodawać po po trochu budyniu i ubijać. Na koniec dać pokrojoną w kostkę czekoladę i wymieszać łyżką.
Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki przegotowanej gorącej wody i odstawić.
Na biszkopt nałożyć cały krem. Położyć na nim biszkopty jeden obok drugiego. Lekko je docisnąć. Ciasto zalać tężejącą galaretką . Włożyc do lodowki aby galaretka stężała.