Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z czekoladowym kremem budyniowym, pokrojonymi kawałkami czekolady i biszkoptowym cieście z kakao. Całkiem fajny kontrast, ciężki intensywny czekoladowy smak z galaretką o owocowym smaku i zatopionymi w niej biszkoptami.
Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku,wreszcie delikatnie wymieszać z przesianą mąką i proszkiem i kakao.
Wyłożyć ciasto na blachę 25x36 cm i piec około 15-20 min w temp 180 stopni do suchego patyczka.
Budyń przygotować według przepisu na paczce z podanej ilości mleka i c wystudzić (może być ciepłe) .Do utartego masła z cukrem dodawać po po trochu budyniu i ubijać. Na koniec dać pokrojoną w kostkę czekoladę i wymieszać łyżką.
Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki przegotowanej gorącej wody i odstawić.
Na biszkopt nałożyć cały krem. Położyć na nim biszkopty jeden obok drugiego. Lekko je docisnąć. Ciasto zalać tężejącą galaretką . Włożyc do lodowki aby galaretka stężała.
Bardzo lekkie, pyszne i orzeźwiające. Idealne na letnie upalne dni.
Odsłon: 6204
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 858
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 32
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 17
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 313
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 434
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 134
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 32
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 17
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 313
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 434
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 134
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku,wreszcie delikatnie wymieszać z przesianą mąką i proszkiem i kakao. Wyłożyć ciasto na blachę 25x36 cm i piec około 15-20 min w temp 180 stopni do suchego patyczka.
Budyń przygotować według przepisu na paczce z podanej ilości mleka i c wystudzić (może być ciepłe) .Do utartego masła z cukrem dodawać po po trochu budyniu i ubijać. Na koniec dać pokrojoną w kostkę czekoladę i wymieszać łyżką.
Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki przegotowanej gorącej wody i odstawić.
Na biszkopt nałożyć cały krem. Położyć na nim biszkopty jeden obok drugiego. Lekko je docisnąć. Ciasto zalać tężejącą galaretką . Włożyc do lodowki aby galaretka stężała.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z czekoladą
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Sernik z czekoladą
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 434
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 81