Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszyste ciasto z pysznym kremem do tego świeże owoce , pycha
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Składniki
białka ubić z cukrem , następnie dodać po jednym żółtku , mąkę wymieszać z kakao i proszkiem , przesiać do białek wymieszać przelać do małej tortownicy piec ok. 25 min w oryginale to ciasto jest na dużą blachę i wtedy należy użyć 9 jaj , 7 dkg mąki i 7 dkg kakao 25 dkg cukru, ale ja piekę takie małe żeby się nie objadać z tego przepisu wychodzi pyszna wz najlepiej przełożona kwaśną wiejską śmietaną
mascarpone utrzeć z cukrem , śmietanę ubić , można dodać cukier waniljowym połączyć , część białej masy odłożyć na posmarowanie wierzchu, ponad połowę borówek lekko zmiksować , żelatynę zalać ok 80ml gorącej wody gdy przestygnie dodać do borówek , odłożyć na chwilę do lodówki aż zacznie gęstnieć następnie wymieszać z kremem ostudzić ciasto rozkroić na pół posmarować kremem borówkowym , przykryć drugim blatem , posmarować białym kremem i posypać pozostałymi borówkami, odłożyć do schłodzenia