Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto i bardzo proste w wykonaniu.Ja pieklam z sliwkami i czerwona porzeczczka,nadaja sie ale znakomicie jablka czy gruszki a takze owoce mrozone lub odsaczone z kompotu!Polecam do niedzielnej kawki!zAPRASZAM równiez na mój kanal na YouTube Slodki Smak Pasji ,tam znajdziecie jeszcze wiecej pomyslów na ciasta,desery i potrawy!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Maslo ucieramy z cukrem dodajac po jajku ,dalej ubijamy na puszysta mase,dodajemy pare kropel olejku migdalowego.Piekarnik zalanczamy na 180 stopni góra/dól.Nastepnie porcjami dodajemy make z proszkiem do pieczenia,wszystko laczymy i wylewamy do tortownicy wysmarowanej tluszczem lub wylozonej papierem do pieczenia.Na wierzch ciasta ukladamy owoce,wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok.50-60 min. SMACZNEGO!