Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto i bardzo proste w wykonaniu.Ja pieklam z sliwkami i czerwona porzeczczka,nadaja sie ale znakomicie jablka czy gruszki a takze owoce mrozone lub odsaczone z kompotu!Polecam do niedzielnej kawki!zAPRASZAM równiez na mój kanal na YouTube Slodki Smak Pasji ,tam znajdziecie jeszcze wiecej pomyslów na ciasta,desery i potrawy!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34097
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1248
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34097
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1248
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Składniki
Maslo ucieramy z cukrem dodajac po jajku ,dalej ubijamy na puszysta mase,dodajemy pare kropel olejku migdalowego.Piekarnik zalanczamy na 180 stopni góra/dól.Nastepnie porcjami dodajemy make z proszkiem do pieczenia,wszystko laczymy i wylewamy do tortownicy wysmarowanej tluszczem lub wylozonej papierem do pieczenia.Na wierzch ciasta ukladamy owoce,wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok.50-60 min. SMACZNEGO!