Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto dla leniuchów :) wystarczy warstwowo wyłożyć składniki i po 3 godzinach krótko wymieszać. Ciasto wychodzi lekkie i puszyste. Można dodać na wierzch lekkie owoce :)
Na dno miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, roztrzepane jajka, olej, letnie mleko, przesianą mąkę i sól. Należy zachować taką samą kolejność składników, jak w przepisie. Produkty dajemy warstwowo, równomiernie na całej powierzchni miski. Miskę przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3 godziny.
Po tym czasie krótko mieszamy zawartość miski. Blaszkę o wym. 26x30 cm. wykładamy papierem do pieczenia (silikonowej nie trzeba) i wykładamy równomiernie ciasto. Jeśli macie ochotę można dać na wierzch owoce, najlepiej takie które nie puszczą dużo soku aby nie wyszedł nam zakalec. Na wierzchu ciasta rozcieramy kruszonkę. Pieczemy około 35 minut, w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Gotowe studzimy na kratce. Smacznego!
Wyjątkowo aromatyczna i prosta przekąska inspirowana kuchnią Ameryki Południo...
Odsłon: 713
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 4
Pyszna, sycąca domowa lasagne wzbogacona o pieczarki.
Odsłon: 10
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 33
Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy z...
Odsłon: 2180
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 4
Pyszna, sycąca domowa lasagne wzbogacona o pieczarki.
Odsłon: 10
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 33
Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy z...
Odsłon: 2180
Składniki
Na dno miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, roztrzepane jajka, olej, letnie mleko, przesianą mąkę i sól. Należy zachować taką samą kolejność składników, jak w przepisie. Produkty dajemy warstwowo, równomiernie na całej powierzchni miski. Miskę przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3 godziny.
Po tym czasie krótko mieszamy zawartość miski. Blaszkę o wym. 26x30 cm. wykładamy papierem do pieczenia (silikonowej nie trzeba) i wykładamy równomiernie ciasto. Jeśli macie ochotę można dać na wierzch owoce, najlepiej takie które nie puszczą dużo soku aby nie wyszedł nam zakalec. Na wierzchu ciasta rozcieramy kruszonkę. Pieczemy około 35 minut, w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Gotowe studzimy na kratce. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Aspirynki - kruche ciasteczka do popołudniowej kawy
Desery
Biszkoptowe Kuleczki
Desery
Zwykłe super ciasto z owocami
Desery
Muffiny z rabarbarem
Aspirynki - kruche ciasteczka do popołudniowej kawy
Kruche, rozpływające się w ustach ciasteczka z obłędnym nadzieniem. Wbrew poz...
Odsłon: 6
Biszkoptowe Kuleczki
Niesamowite kuleczki na bazie ciastek biszkoptów, które przygotujesz w kilka...
Odsłon: 119