Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-08-2021
Prosta wersja pysznego ciasta drożdżowego z sezonowymi owocami i kruszonką
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7674
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 31
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3700
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1124
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7674
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 31
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3700
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1124
Składniki
Połowę mąki wysyp na dno miski, dodaj roztrzepane jajka, pokruszone drożdże, cukry, mleko i olej Wszystko zasyp resztą mąki Przykryj miskę ściereczką i odstaw na ok. 8 godzin
Po tym czasie ciasto dokładnie wymieszaj * Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dosyp nieco mąki Kruszonka: wszystkie składniki rozetrzyj w palcach do powstania okruchów Wyłóż ciasto na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia Na górze poukładaj owoce wciskając je nieco w ciasto Posyp kruszonką Włóż ciasto do zimnego piekarnika i nastaw temperaturę na 180°C, piecz przez 40 min