Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2897
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2897
Składniki
Drożdże, cukier , cukier waniliowy, mleko, jajka, przesiana mąkę i na końcu 1/2 szklanki oleju umieszczamy w misce. Składników nie mieszamy. Miska może być w lodówce lub na stole w kuchni. Nie ma to znaczenia. Nasza miseczka ma czekać dwie godziny . Po tym czasie na wierzch wylewamy drugą połowę oleju. Mieszamy mikserem na wolnych obrotach. Ciasto wylewamy na blachę. Układamy winogrona. Posypujemy kruszonką
Piekłam 45 minut w 170* Po wyłaczeniu trzymałam w piekarniku jeszcze 15 minut.