Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5249
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 818
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Drożdże, cukier , cukier waniliowy, mleko, jajka, przesiana mąkę i na końcu 1/2 szklanki oleju umieszczamy w misce. Składników nie mieszamy. Miska może być w lodówce lub na stole w kuchni. Nie ma to znaczenia. Nasza miseczka ma czekać dwie godziny . Po tym czasie na wierzch wylewamy drugą połowę oleju. Mieszamy mikserem na wolnych obrotach. Ciasto wylewamy na blachę. Układamy winogrona. Posypujemy kruszonką
Piekłam 45 minut w 170* Po wyłaczeniu trzymałam w piekarniku jeszcze 15 minut.