Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto drożdżowe z czarnymi winogronami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z czarnymi winogronami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 7193

Dodano:

Odsłon: 10203

Polecam

Składniki

  • 10 dkg drożdży w kostce
  • szklanka cukru, jeden cukier waniliowy
  • 1 szklanka oleju, 1 szklanka mleka
  • 4 jaja roztrzepane, 4 szklanki mąki
  • Winogrona
  • Kruszonka;
  • 1/2 kostki margaryny
  • kopiata szklanka mąki, 2 łyżki kaszy manny
  • 1/3 szklanki cukru
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto drożdżowe z czarnymi winogronami i kruszonką

Przygotowanie

  1. Drożdże, cukier , cukier waniliowy, mleko, jajka, przesiana mąkę i na końcu 1/2 szklanki oleju umieszczamy w misce.
    Składników nie mieszamy.
    Miska może być w lodówce lub na stole w kuchni. Nie ma to znaczenia.
    Nasza miseczka ma czekać dwie godziny .
    Po tym czasie na wierzch wylewamy drugą połowę oleju.
    Mieszamy mikserem na wolnych obrotach.
    Ciasto wylewamy na blachę.
    Układamy winogrona.
    Posypujemy kruszonką

  2. Piekłam 45 minut w 170*
    Po wyłaczeniu trzymałam w piekarniku jeszcze 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń