Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i najbardziej delikatne ciasto drożdżowe jakie kiedykolwiek jadłam
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16817
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 591
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16817
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 591
Składniki
Ciasto: Mleko delikatnie podgrzać, dodać drożdże, łyżkę mąki i łyżkę cukru. Odstawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić i odstawić. Mąkę, jajko, cukier, cukier wanilinowy, rozczyn i masło wrzucić do miski i zagnieść ciasto. Powinno odklejać się od miski i rąk. Odstawić na około godzinę.
Mak: Mleko z margaryną i cukrem zagotować i wyłączyć gaz. Wsypać mak i dokładnie wymieszać. Ostudzić, dodać olejek i jajko.
Kruszonka: Składniki na kruszonkę wrzucić do miski I dokładnie wymieszać.
Po godzinie ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Rozłożyć mak I posypać kruszonką. Piec około 40 minut w 170 stopniach, do suchego patyczka.