Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i najbardziej delikatne ciasto drożdżowe jakie kiedykolwiek jadłam
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3972
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34233
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1711
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113661
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3972
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34233
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1711
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113661
Składniki
Ciasto: Mleko delikatnie podgrzać, dodać drożdże, łyżkę mąki i łyżkę cukru. Odstawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić i odstawić. Mąkę, jajko, cukier, cukier wanilinowy, rozczyn i masło wrzucić do miski i zagnieść ciasto. Powinno odklejać się od miski i rąk. Odstawić na około godzinę.
Mak: Mleko z margaryną i cukrem zagotować i wyłączyć gaz. Wsypać mak i dokładnie wymieszać. Ostudzić, dodać olejek i jajko.
Kruszonka: Składniki na kruszonkę wrzucić do miski I dokładnie wymieszać.
Po godzinie ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Rozłożyć mak I posypać kruszonką. Piec około 40 minut w 170 stopniach, do suchego patyczka.