Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych sezonowych wypieków bo z owocami.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1207
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8795
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18305
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1207
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8795
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18305
Składniki
Do miski wsypać przesianą mąkę zrobić dołek wsypać cukier, rozkruszyć drożdże, wlać ciepłe mleko poczekać aż drożdże zaczną pracować wówczas lekko wymieszać dodać roztrzepane jajka i masło. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką aż ciasto będzie odchodziło od brzegów,następnie przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. W czasie rośnięcia ciasta z podanych składników zrobić kruszonkę i wstawić ją do lodówki. Przygotować wiśnie . Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
Blachę /35-45 cm/wyłożyć papierem do pieczenia na to ciasto/zmoczyć dłonie w ciepłej wodzie/wyrównać powierzchnię,wyłożyć wiśnie i posypać kruszonką .Odstawić na ok.30 min.aby ciasto "ruszyło" Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok.45 minut.Można wierzch posypać cukrem pudrem bo jak wiadomo wiśnie to kwaśne owoce. SMACZNEGO -------------------