Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych sezonowych wypieków bo z owocami.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Do miski wsypać przesianą mąkę zrobić dołek wsypać cukier, rozkruszyć drożdże, wlać ciepłe mleko poczekać aż drożdże zaczną pracować wówczas lekko wymieszać dodać roztrzepane jajka i masło. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką aż ciasto będzie odchodziło od brzegów,następnie przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. W czasie rośnięcia ciasta z podanych składników zrobić kruszonkę i wstawić ją do lodówki. Przygotować wiśnie . Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
Blachę /35-45 cm/wyłożyć papierem do pieczenia na to ciasto/zmoczyć dłonie w ciepłej wodzie/wyrównać powierzchnię,wyłożyć wiśnie i posypać kruszonką .Odstawić na ok.30 min.aby ciasto "ruszyło" Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok.45 minut.Można wierzch posypać cukrem pudrem bo jak wiadomo wiśnie to kwaśne owoce. SMACZNEGO -------------------