Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne jesienne ciasto dyniowe. Bardzo prosty przepis z kilku składników! Słodki wypiek przygotowany bez dodatku białego cukru! Idealny do filiżanki kawy lub herbaty!
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 763
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 156
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 95
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 763
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 156
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 95
Składniki
Słodzik ubijamy z jajkami na puszystą masę., następnie do jaj dodajemy purée z dyni i olej. Miksujemy do połączenia się składników.
W oddzielnej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Suche składniki dodajemy do mokrych i delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodajemy łyżeczkę aromatu pomarańczowego. Mieszamy.
Gotowe ciasto polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy kawałkami orzechów włoskich. Smacznego.