Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne jesienne ciasto dyniowe. Bardzo prosty przepis z kilku składników! Słodki wypiek przygotowany bez dodatku białego cukru! Idealny do filiżanki kawy lub herbaty!
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 403
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 981
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 123
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 403
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 981
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 123
Składniki
Słodzik ubijamy z jajkami na puszystą masę., następnie do jaj dodajemy purée z dyni i olej. Miksujemy do połączenia się składników.
W oddzielnej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Suche składniki dodajemy do mokrych i delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodajemy łyżeczkę aromatu pomarańczowego. Mieszamy.
Gotowe ciasto polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy kawałkami orzechów włoskich. Smacznego.