Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Ferrero Rocher

Ciasto Ferrero Rocher

Autor:

Przepisów i artykułów: 139 Ocena: 906

Dodano:

Odsłon: 761

Przepyszne ciasto na zimno Ferrero Rocher. Szybkie w przygotowaniu, idealnie słodkie, odpowiednie do herbatki.

Składniki

  • 250 g-300 g herbatników,
  • puszka masy kajmakowej czekoladowej,
  • 500 g serka mascarpone,
  • 300 ml śmietany 30%,
  • 150 g wafelków orzechowych,
  • szklanka rozkruszonych orzechów ziemnych,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • mleczna czekolada.
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto Ferrero Rocher

Przygotowanie

  1. Mascarpone i śmietankę ubijamy na sztywno. Odkładamy 1/3 masy wsypujemy cukier puder i mieszamy.

    Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy.

    Na blaszkę 24x24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki.

    Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników.

    Na koniec wykładamy masę śmietankową.

    Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń