Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto na zimno Ferrero Rocher. Szybkie w przygotowaniu, idealnie słodkie, odpowiednie do herbatki.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 295
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 44
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 76
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 141
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17066
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 365
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 295
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 44
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 76
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 141
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17066
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 365
Składniki
Mascarpone i śmietankę ubijamy na sztywno. Odkładamy 1/3 masy wsypujemy cukier puder i mieszamy. Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy. Na blaszkę 24x24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki. Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników. Na koniec wykładamy masę śmietankową. Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce. Smacznego ;)