Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto na zimno Ferrero Rocher. Szybkie w przygotowaniu, idealnie słodkie, odpowiednie do herbatki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8649
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 601
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8649
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 601
Składniki
Mascarpone i śmietankę ubijamy na sztywno. Odkładamy 1/3 masy wsypujemy cukier puder i mieszamy. Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy. Na blaszkę 24x24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki. Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników. Na koniec wykładamy masę śmietankową. Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce. Smacznego ;)