Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na ciasto bez cukru. Spód z płatków owsianych i bananów. Krem na bazie jogurtu typu skyr i sera białego posłodzonego miodem. Pysznie i zdrowo. Przyprawione aromatycznym cynamonem, a w kremie znalazło się moje ulubione masło orzechowe. Polecam na zdrowy podwieczorek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Składniki
Spód: Obrane banany rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki, jeśli masa jest zbyt sucha dolewamy mleka migdałowego. Masę na spód przekładamy do formy do pieczenia o średnicy około 26 cm ( formę można posmarować masłem lub margaryną, ja nie smarowałam, wystudzony spód udało mi się wyjąć bez problemu ). Masę lekko ubijamy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do ładnego zrumienienia. Upieczony spód wyjmujemy z formy i studzimy.
Krem: Wszystkie składniki kremu dokładnie ze sobą mieszamy, miodu dodajemy według uznania. Krem wykładamy na zimne ciasto.
Podanie: Ciasto oprószamy kakao, kroimy i podajemy. Ja kroiłam od razu, ładnie się kroiło. Krem jest bardzo gęsty. Smacznego życzę.
Rady: Forma do pieczenia o średnicy około 26 cm. Można formę posmarować masłem lub margaryną, ewentualnie wyłożyć papierem. Ciasto można pokroić na 8 porcji.