Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na ciasto bez cukru. Spód z płatków owsianych i bananów. Krem na bazie jogurtu typu skyr i sera białego posłodzonego miodem. Pysznie i zdrowo. Przyprawione aromatycznym cynamonem, a w kremie znalazło się moje ulubione masło orzechowe. Polecam na zdrowy podwieczorek.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1156
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5689
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8775
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18219
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1156
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5689
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8775
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18219
Składniki
Spód: Obrane banany rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki, jeśli masa jest zbyt sucha dolewamy mleka migdałowego. Masę na spód przekładamy do formy do pieczenia o średnicy około 26 cm ( formę można posmarować masłem lub margaryną, ja nie smarowałam, wystudzony spód udało mi się wyjąć bez problemu ). Masę lekko ubijamy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do ładnego zrumienienia. Upieczony spód wyjmujemy z formy i studzimy.
Krem: Wszystkie składniki kremu dokładnie ze sobą mieszamy, miodu dodajemy według uznania. Krem wykładamy na zimne ciasto.
Podanie: Ciasto oprószamy kakao, kroimy i podajemy. Ja kroiłam od razu, ładnie się kroiło. Krem jest bardzo gęsty. Smacznego życzę.
Rady: Forma do pieczenia o średnicy około 26 cm. Można formę posmarować masłem lub margaryną, ewentualnie wyłożyć papierem. Ciasto można pokroić na 8 porcji.