Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mąż był w pracy a bardzo miał ochotę na coś słodkiego więc przygotowałam na szybko ciasto
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6883
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154843
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6883
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154843
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Składniki
Ułożyłam ciasto francuskie w formie do tarty, zrobiłam nakłucia widelcem, by ciasto zbytnio nie wyrosło (dla pewności postawiłam garnek żeby mieć pewność że w tym miejscu będzie kieszonka) . Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 25-40 minut.
Jabłka pokroić w paski, dodać sok i skórkę z cytryny. Podsmażyć i dodać ok 1/4 szklanki wody. Dusić aż jabłka zmiękną i doprawić w razie potrzeby do smaku miodem. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Kiedy jabłka wystygną zmieszać z połową skondensowanego mleka i ułożyć na cieście. Polać z wierzchu pozostałym mlekiem i odstawić.
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę dodać skórkę i sok z pomarańczy i polać ciasto.
Ozdobić truskawkami i borówkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego