Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe ciasto na każdą okazje z kaszy manny z truskawkami maczanymi w polewie czekoladowej obtoczone w posypce kolorowej. Takie ciasto zachwyci wszystkich. Ja to ciasto polecam osobom ,którym wysiadł piekarnik . Idealne na Dzień Matki. Zapraszam na film na moj kanał na Youtube/Mangiare u Ewki
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4265
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423572
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10400
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4265
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423572
Składniki
Przygotować formę o wymiarach 24 na 30 wyłożyć papierem do pieczenia. Kaszę mannę dodać do 1 szklanki mleka ,zamieszać. Resztę mleka wlać do garnka o grubym dnie. Dodać cukier i masło i aromat waniliowy.
Zagotowujemy mieszając. Dodajemy mleko z kaszą manna i szybko mieszamy. Gotujemy 3 minuty.
Kasze mannę studzimy chwile w zlewie z zimną wodą, mieszamy. Następnie herbatniki wykładamy na formę wylewamy całość naszej kaszy manny na herbatniki, wyrównujemy łyżką.
Teraz przygotowujemy polewę czekoladową. Do garnka wrzucic masło , rozpuścić dodać cukier puder zamieszać dodać kakao, zamieszać i wlać mleko , mieszamy do połączenia się składników na bardzo lekkim gazie. Jeżeli polewa jest za gęsta dolać łyżkę lub dwie mleka.
Truskawki obrać ze szypułek, umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć na ręczniku kuchennym. Każdą truskawę zanurzamy do połowy w polewie czekoladowej a następnie obtaczamy w posypce . Układamy na naszej masie lekko wciskając truskawki w masę. fotka obok. Po ułożeniu truskawek na masie grysikowej dookoła formy położyć pokrojona truskawkę . Polać po całej powierzchni naszą polewą czekoladową tyle ile nam się podoba. Pozostałą polewę wykorzystać do innego deserku.
Takie ciasto grysikowe bez pieczenia może zrobić praktycznie każdy, zwłaszcza jeśli komuś się spalił piekarnik . Ciasto polecam zrobić na każdą okazję . Ja będę robić na Dzień Matki.
Ciasto po zrobieniu należy przykryć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Zapraszam na filmik na moj kanał na Youtube-Mangiare u Ewki WSZYSTKIM MAMOM SKŁADAM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU WASZEGO ŚWIETA.