Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne i pełne owoców. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 43
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 18
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 71
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5102
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 43
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 18
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 71
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5102
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana olejem i posypana bułką tartą. Wszystkie produkty w temperaturze pokojowej. Jabłka obieramy i razem i nektarynką kroimy w kostkę. Owoce obtaczamy w mące z cynamonem i anyżem.
Obie mąki mieszamy z proszkiem. Całe jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Do puszystych jajek stopniowo wlewamy olej, ciągle mieszając. Następnie dodajemy naprzemiennie mąkę i mleko. Część ciasta przelewamy do foremki, układamy owoce i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy w 165 C około 75 minut, do suchego patyczka.