Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne i pełne owoców. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 160
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 510
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 620
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 919
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 160
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 510
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 620
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 919
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana olejem i posypana bułką tartą. Wszystkie produkty w temperaturze pokojowej. Jabłka obieramy i razem i nektarynką kroimy w kostkę. Owoce obtaczamy w mące z cynamonem i anyżem.
Obie mąki mieszamy z proszkiem. Całe jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Do puszystych jajek stopniowo wlewamy olej, ciągle mieszając. Następnie dodajemy naprzemiennie mąkę i mleko. Część ciasta przelewamy do foremki, układamy owoce i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy w 165 C około 75 minut, do suchego patyczka.