Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne i pełne owoców. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana olejem i posypana bułką tartą. Wszystkie produkty w temperaturze pokojowej. Jabłka obieramy i razem i nektarynką kroimy w kostkę. Owoce obtaczamy w mące z cynamonem i anyżem.
Obie mąki mieszamy z proszkiem. Całe jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Do puszystych jajek stopniowo wlewamy olej, ciągle mieszając. Następnie dodajemy naprzemiennie mąkę i mleko. Część ciasta przelewamy do foremki, układamy owoce i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy w 165 C około 75 minut, do suchego patyczka.