Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste do przygotowania
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1535
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1918
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1535
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1918
Składniki
Jabłka zasypać cukrem na ok. 1h, trzymać w lodówce. Po tym czasie wyjąć z lodówki. Gdy jabłka osiągną temperaturę pokojową (po około 10-15 minutach), wsypać do nich resztę składników i wymieszać. Ciasto przełożyć do dwóch keksówek i upiec 180 stopni ok.40 minut Polać polewą lub posypać cukrem pudrem Do placka można dodać łyżkę kakao, a orzechy można wzbogacić o inne bakalie.