Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto jabłkowe z o delikatnym smaku pomarańczy i z aromatem cynamonu. Pyszne i szybkie w wykonaniu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101114
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1972
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5829
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5829
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101114
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1972
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5829
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5829
Składniki
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i odłóż. 2. W misie miksera umieść masło i cukier. Utrzyj do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. 3. Dodaj ekstrakt z wanilii, skórkę z pomarańczy i zmiksuj. 4. Dodawaj jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. 5. Dodaj suche składniki, w dwóch turach, na zmianę z sokiem pomarańczowym. Wymieszaj tylko do połączenia się składników. 6. Formę o średnicy 23-26 cm wyłóż papierem do pieczenia. 7. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj. 8. Na wierzchu ułóż ósemki jabłek, lekko wciskając je w ciasto. 9. Piecz w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 45-60 minut lub do tzw. suchego patyczka. 10. Ciasto wyjmij z piekarnika, jeszcze gorące posmaruj roztopionym masłem i posyp cukrem wymieszanym z cynamonem. 11. Wystudź. 12. Smacznego :-)