Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto proste i smaczne, polecam
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1729
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1526
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1729
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1526
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1786
Składniki
Jabłka obrać dość drobno pokroić i przesmażyć z cukrem, aż cały płyn wyparuje, dodać powidła śliwkowe, rodzynki i cynamon. Dokładnie wymieszać.
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Jedną z części wylepić blachę (24×40). Na to wyłożyć masę jabłkową i przykryć drugą częścią ciasta, którą delikatnie nakłuć nożem czy też widelcem. Piec około 45min w 180 st.