Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, wilgotne i mocno owocowe ciasto które przygotujemy w bardzo krótkim czasie oraz niesamowicie łatwe w zrobieniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13850
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6308
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13850
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6308
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki mąkę, oba cukry, proszek do pieczenia wszystko mieszamy. Następnie dodajemy składniki mokre: jajka, jogurt oraz olej. Do szklanki dodajemy łyżkę soku z cytryny i sodę oczyszczoną i natychmiast przelewamy do masy. Całość mieszamy.
Tortownicę o wymiarach 21-22 cm smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką bądź wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto. Maliny i borówki delikatnie obsypujemy mąką układamy na wierzchu ciasta delikatnie wciskając w masę. Pieczemy 50 minut w temperaturze 185 stopni. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone w środku jeśli tak wyjmujemy, jeśli nie zostawiamy jeszcze na ok 5-10 minut.