Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niczym sernik z jogurtem i agrestem. Ciasto z kruszonką bardzo pyszne.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5712
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5712
Składniki
ciasto-Jajka zmiksować z cukrem, potem jogurtem. Przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać. Na koniec dodać olej i wymieszać. Wylać na blaszkę 30x40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia.
Podpiec ok. 25 min.w 175* C.
masa-Białka ubić z połową cukru. Żółtka zmiksować z resztą cukru i cukrem waniliowym.Dodać jogurt i ser i zmiksować. Przesiać budynie, wymieszać. Na koniec stopniowo dodawać białka, ale mieszać już łopatką.Wylać na podpieczone ciasto.
Rozrzucić agrest.
kruszonka- Składniki na kruszonkę, zmiksować i rozkruszyć na agreście.
Piec jeszcze ok.40 min. Jak kruszonka za bardzo brązowieje, to przykryć papierem. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.