Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Zapraszam na pyszne ciasto jogurtowe z borówkami i białą czekoladą które smakuje wspaniale.
Mikser,miska ,szklanka,waga kuchenna, garnek,forma do ciasta 30 cm
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2626
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5373
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2626
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5373
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 225
Składniki
Pół tabliczki białej czekolady posiekać lub zetrzeć na tarce. Mąkę,sodę i proszek do pieczenia wymieszać. W osobnym naczyniu ubić na jasną masę jajka z cukrem i cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać jogurt, olej i czekoladę. Całość chwilę zmiksować i dodać suche składniki. Ponownie miksujemy i gotową masę przekładamy do formy Wyłożonej papierem do pieczenia.
Borówki mieszamy z mąką ziemniaczaną i wykładamy na wierzch ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku temperatura 180 stopni grzałka góra dół 55 minut. Ale warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone na każdy ma inny piekarnik. Letnie ciasto polewam drugą połową białej czekolady która rozpuścilam w kąpieli wodnej i posypuję wiórkami kokosowymi Ciasto jest przepyszne.