Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do kawy lub herbaty, zamiast brzoskwiń można dodać inne owoce
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13068
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3596
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13068
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3596
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Dodawać na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao, wymieszać.
Brzoskwinie odsączyć i pokroić na kawałki. Jasne ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 25 na 42cm. Ułożyć połowę brzoskwiń, wylać ciasto ciemne i ułożyć pozostałe brzoskwinie. Piec w 160 stopniach około 1,5 godziny lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.