Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wilgotne, puszyste i pyszne. Znika równie szybko jak się je robi.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 411
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 396
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1479
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5726
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 411
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 396
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1479
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5726
Składniki
Jaja roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą rózgi.
Dodać jogurt oraz olej i wymieszać.
Następnie wsypać do masy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników.
Umieścić ciasto w formie o wymiarach ok. 26x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłożyć pokrojone morele.
Składniki na kruszonkę rozetrzeć w misce palcami, tworząc okruchy i posypać nimi wierzch ciasta.
Piec ciasto w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, do tzw. suchego patyczka.