Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami. Ciasto jogurtowe jest wilgotne, puszyste i bardzo proste.
mikser lub robot kuchenny,forma do pieczenia 20x30cm, piekarnik
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 95
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 189
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 95
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 189
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 377
Składniki
Truskawki oczyszczamy z szypułek myjemy i osuszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na wysokich obrotach robota na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier. Następnie zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka i olej. Na końcu dodajemy jogurt i mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie łączymy w jednolitą masę.
Formę 20×30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto a na wierzch układamy truskawki.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (góra/dół) do temperatury 180 °C przez 40 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu uchylamy minimalnie drzwi piekarnika. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Gotowe…. Smacznego;)