Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto jogurtowe z truskawkami
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22699
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15066
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4810
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45141
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 694
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22699
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15066
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4810
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45141
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 694
Składniki
Jogurt, jajka, otręby, proszek, słodzik i 1/2 budyniu miksujemy na gładką masę. Wlewamy do natłuszczonej formy (dodatkowo posypałam ją otrębami). Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Truskawki kroimy na małe kawałki. Nakładamy na ciasto, posypujemy budyniem, i pieczemy 15 minut. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy słodzik i skrobię kukurydzianą - miksujemy. Pianę nakładamy na ciasto, i pieczemy 20 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.