Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto na pożegnanie wakacji. Szybkie, smaczne i chyba dość popularne. Można bez owoców, można z owocami. U mnie ostatnio królują śliwki. Bardzo lubię ich smak, kiedy wtopią się w ciasto
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10717
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10717
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4808
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Śliwki płuczemy, kroimy na pół , usuwamy pestki Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy olej i jogurt i delikatnie mieszamy. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników . Śliwki układamy na cieście i dociskamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 40 min Ciasto posypujemy cukrem pudrem.