Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe ze śliwkami, proste ciasto, które zawsze wychodzi. W zależności od sezonu, może je przygotować z dowolnymi dodatkami.
1 forma prostokątna 21×25 cm, 1 mikser z misą
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 683
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 84
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 253
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 316
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1089
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 683
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 84
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 253
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 316
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1089
Składniki
Ciasto: Jajka ukręć z cukrem, dodaj jogurt i ponownie wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Masę przelej do przygotowanej formy. Na wierzch ułóż ½ śliwek, wstaw do piekarnika na około 45min., temperatura 190'C. Piecz do suchego patyczka. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Dodatki: Śliwki rozetnij na pół, wyjmij pestki, obsyp budyniem i cynamonem.