Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i szybko znika z talerza.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 339
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 339
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Dno blaszki do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na niej układamy warstwę herbatników. W pół szklanki mleka rozpuszczamy proszek budyniowy a resztę mleka wlewamy do garnka ,wsypujemy łyżkę cukru i zagotowujemy.Do gotującego mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy chwilę gotujemy a następnie wsypujemy galaretki cytrynowe mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.Masło miksujemy na puszystą masę,następnie miksując dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę.
Na herbatniki wykładamy masę budyniową i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.Na herbatniki kładziemy masę kajmakową.Jeśli masa kajmakowa jest za gęsta wkładamy puszkę na 10 min.do gorącej wody. Następnie masę kajmakową posypujemy pokruszonymi herbatnikami.Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki ale najlepiej wstawić na całą noc. SMACZNEGO!!!!!!