Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i szybko znika z talerza.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Składniki
Dno blaszki do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na niej układamy warstwę herbatników. W pół szklanki mleka rozpuszczamy proszek budyniowy a resztę mleka wlewamy do garnka ,wsypujemy łyżkę cukru i zagotowujemy.Do gotującego mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy chwilę gotujemy a następnie wsypujemy galaretki cytrynowe mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.Masło miksujemy na puszystą masę,następnie miksując dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę.
Na herbatniki wykładamy masę budyniową i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.Na herbatniki kładziemy masę kajmakową.Jeśli masa kajmakowa jest za gęsta wkładamy puszkę na 10 min.do gorącej wody. Następnie masę kajmakową posypujemy pokruszonymi herbatnikami.Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki ale najlepiej wstawić na całą noc. SMACZNEGO!!!!!!