Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi i szybko znika z talerza.
Dno blaszki do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na niej układamy warstwę herbatników.
W pół szklanki mleka rozpuszczamy proszek budyniowy a resztę mleka wlewamy do garnka ,wsypujemy łyżkę cukru i zagotowujemy.Do gotującego mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy chwilę gotujemy a następnie wsypujemy galaretki cytrynowe mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.Masło miksujemy na puszystą masę,następnie miksując dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę.
Na herbatniki wykładamy masę budyniową i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.Na herbatniki kładziemy masę kajmakową.Jeśli masa kajmakowa jest za gęsta wkładamy puszkę na 10 min.do gorącej wody.
Następnie masę kajmakową posypujemy pokruszonymi herbatnikami.Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki ale najlepiej wstawić na całą noc.
SMACZNEGO!!!!!!
Jest to po prostu smaczne ciasto marchewkowo-bakaliowe z wyczuwalną nutą skór...
Odsłon: 534
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 118
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 42
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 85
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 183
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 118
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 42
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 85
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 183
Składniki
Dno blaszki do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na niej układamy warstwę herbatników. W pół szklanki mleka rozpuszczamy proszek budyniowy a resztę mleka wlewamy do garnka ,wsypujemy łyżkę cukru i zagotowujemy.Do gotującego mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy chwilę gotujemy a następnie wsypujemy galaretki cytrynowe mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.Masło miksujemy na puszystą masę,następnie miksując dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę.
Na herbatniki wykładamy masę budyniową i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.Na herbatniki kładziemy masę kajmakową.Jeśli masa kajmakowa jest za gęsta wkładamy puszkę na 10 min.do gorącej wody. Następnie masę kajmakową posypujemy pokruszonymi herbatnikami.Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki ale najlepiej wstawić na całą noc. SMACZNEGO!!!!!!
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 118
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 183