Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
obłędnie pyszne i jeszcze bardziej obłędnie słodkie ciasto. Blaszkę miałam 21x26cm a i tak jest dość niskie…
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Spód: do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia, wyłożyć masę z wymieszanych herbatników , masła i wiórek kokosowych
Nadzienie: do garnka wylewamy mleko z puszki, dokładamy co trzeba, i na średnim/małym ogniu, ciągle mieszając, gotujemy równe 15 minut trzeba baaaardzo uważać i non-stop mieszać bo okropnie się ta masa przypala, jeśli się jej intensywnie nie miesza. Po 15 minutach zdjąć z ognia i ucierać do ostudzenia,drewnianą pałką/łyżką, aż zbieleje i zgęstnieje ja mieszałam znów chyba z 15 minut. Wyłożyć na herbatnikowy spód, odstawić do lodówki do stężenia. W tym czasie zrobić polewę czekoladową:
roztopić czekoladę w kąpieli wodnej , dodać olej; wymieszać i wylać polewę na ciasto. Całość równomiernie oblać czekoladą Wstawić do lodówki, aż całkowicie stężeje – wtedy kroić.