Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
obłędnie pyszne i jeszcze bardziej obłędnie słodkie ciasto. Blaszkę miałam 21x26cm a i tak jest dość niskie…
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2254
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38661
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2254
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38661
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Spód: do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia, wyłożyć masę z wymieszanych herbatników , masła i wiórek kokosowych
Nadzienie: do garnka wylewamy mleko z puszki, dokładamy co trzeba, i na średnim/małym ogniu, ciągle mieszając, gotujemy równe 15 minut trzeba baaaardzo uważać i non-stop mieszać bo okropnie się ta masa przypala, jeśli się jej intensywnie nie miesza. Po 15 minutach zdjąć z ognia i ucierać do ostudzenia,drewnianą pałką/łyżką, aż zbieleje i zgęstnieje ja mieszałam znów chyba z 15 minut. Wyłożyć na herbatnikowy spód, odstawić do lodówki do stężenia. W tym czasie zrobić polewę czekoladową:
roztopić czekoladę w kąpieli wodnej , dodać olej; wymieszać i wylać polewę na ciasto. Całość równomiernie oblać czekoladą Wstawić do lodówki, aż całkowicie stężeje – wtedy kroić.