Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zniewalający smak , przepis do którego warto wracać.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6015
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1028
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6015
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1028
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem i wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę i jedną posmarować konfiturą malinową.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Gruszki obrać pokroić w kostkę, uprażyć na patelni z 2 łyżkami cukru, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone , wymieszać, dodać gruszki oraz krzepnącą galaretkę i wszystko wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto. Schłodzić w lodówce, pokroić na porcje.