Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-04-2023
To proste ciasto kakaowe z migdałową kruszonką i śliwkami przygotujecie w zaledwie kilka chwil. Ciasto wychodzi wilgotne, smaczne, a śliwki i kruszonka z dodatkiem płatków migdałowych są tutaj świetnym dodatkiem. Uwaga: szklanka 200 ml
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 180
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 90
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 180
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 90
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i mieszam tylko do uzyskania gęstego, niejednorodnego ciasta. Następnie ciasto wykładam na blaszkę (25 cm x 28 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
Składniki na kruszonkę umieszczam w misce i zagniatam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Pamiętaj, że konsystencję możemy sami regulować. Jeśli kruszonka wydaje Ci się zbyt sucha, dodaj trochę masła, jeśli zbyt lepka – trochę mąki i cukru. Śliwki kroję w kostkę i wykładam na ciasto kakaowe. Całość posypuję kruszonką i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 60 minut. Ciasto kakaowe z migdałową kruszonką gotowe. Smacznego :)