Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-04-2023
To proste ciasto kakaowe z migdałową kruszonką i śliwkami przygotujecie w zaledwie kilka chwil. Ciasto wychodzi wilgotne, smaczne, a śliwki i kruszonka z dodatkiem płatków migdałowych są tutaj świetnym dodatkiem. Uwaga: szklanka 200 ml
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65067
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5774
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 449
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65067
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5774
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 449
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i mieszam tylko do uzyskania gęstego, niejednorodnego ciasta. Następnie ciasto wykładam na blaszkę (25 cm x 28 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
Składniki na kruszonkę umieszczam w misce i zagniatam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Pamiętaj, że konsystencję możemy sami regulować. Jeśli kruszonka wydaje Ci się zbyt sucha, dodaj trochę masła, jeśli zbyt lepka – trochę mąki i cukru. Śliwki kroję w kostkę i wykładam na ciasto kakaowe. Całość posypuję kruszonką i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 60 minut. Ciasto kakaowe z migdałową kruszonką gotowe. Smacznego :)