Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie musicie wypróbować, ciasto jest pyszne samo rozpływa się w ustach.
...ale pyszny.
Odsłon: 596
Polecam.
Odsłon: 555
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 51
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 596
Polecam.
Odsłon: 555
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 51
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
Składniki
1. Trzy szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki rozrabiamy budyń z cukrem, następnie wlewamy do gotującego mleka, wsypujemy galaretki i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. 2. Margarynę ucieramy mikserem dodając stopniowo wystudzony budyń.
3. Na dnie Tortownicy układamy namoczone w mleku herbatniki.
4. Ciastka smarujemy cienko masą krówkową i wykładamy połowę masy budyniowej.
5. Na masie układamy pokrojone w plasterki banany i przykrywamy pozostałą masą budyniową.
6. Układamy ponowie herbatniki namoczone w mleku.
7. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy pozostała masę kajmakową i żelatynę rozrobioną w małej ilości wody.
8. Masę wykładamy na ciastka i posypujemy pokruszonymi orzechami. 9. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny.
10. Smacznego.