Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto do kawki.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1146
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5675
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8768
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18204
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1146
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5675
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8768
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18204
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć, dokładnie z cukrem.
Wsypać mąkę, 20 dag wiórków kokosowych, proszek do pieczenia i wlać wino.
Ciasto wyrobić na gładką masę, przelać do przygotowanej foremki. Posmarować rozmąconym jajkiem, posypać wiórkami kokosowymi wymieszanymi z cukrem waniliowym.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Po 30 minutach pieczenia ciasto przykryć pergaminem i dopiec.