Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz jest właściwy czas na rabarbar, ponieważ jest soczysty i miękki.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22455
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14659
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4522
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43753
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 572
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 556
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22455
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14659
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4522
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43753
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 572
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 556
Składniki
Wszystkie składniki ciasta rozetrzeć w malakserze lub w palcach do konsystencji "mokrego żwirku". 3/4 ciasta rozsypać na blaszkę o wymiarach 36/25 cm, wysmarowaną wcześniej masłem. Resztę ciasta owinąć folią i zamrozić. Podpiec w piekarniku przez 20 minut w tem. 180 stopni. Rabarbar obrać, pokroić w 1 cm kawałki i zasypać cukrem na pół godziny. Kilka razy przemieszać. Wylać na sito by pozbawić go soku. Rozłożyć na podpieczonym spodzie. Białka ubić, dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści.Wsypać kisiel i jeszcze chwilę ubijać. Rozłożyć na pokrojonym rabarbarze. Na piane zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Można nie zamrażać, tylko urywać małe kawałeczki i pokryć warstwę rabarbaru. Piec 40 minut w tem. 180 stopni. Po 20-tu minutach ciasto nakryć papierem do pieczenia by góra za bardzo się nie spiekła. Po ostudzeniu- oprószyć cukrem pudrem.