Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz jest właściwy czas na rabarbar, ponieważ jest soczysty i miękki.
Wszystkie składniki ciasta rozetrzeć w malakserze lub w palcach do konsystencji "mokrego żwirku".
3/4 ciasta rozsypać na blaszkę o wymiarach 36/25 cm, wysmarowaną wcześniej masłem.
Resztę ciasta owinąć folią i zamrozić.
Podpiec w piekarniku przez 20 minut w tem. 180 stopni.
Rabarbar obrać, pokroić w 1 cm kawałki i zasypać cukrem na pół godziny. Kilka razy przemieszać.
Wylać na sito by pozbawić go soku.
Rozłożyć na podpieczonym spodzie.
Białka ubić, dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści.Wsypać kisiel i jeszcze chwilę ubijać.
Rozłożyć na pokrojonym rabarbarze.
Na piane zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Można nie zamrażać, tylko urywać małe kawałeczki i pokryć warstwę rabarbaru.
Piec 40 minut w tem. 180 stopni. Po 20-tu minutach ciasto nakryć papierem do pieczenia by góra za bardzo się nie spiekła.
Po ostudzeniu- oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto przepyszne w smaku. Lekka pianka, kruche ciasto i do tego kwaśne malinki.
Odsłon: 57748
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 37
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 2209
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 111
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3820
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 37
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 2209
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 111
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3820
Składniki
Wszystkie składniki ciasta rozetrzeć w malakserze lub w palcach do konsystencji "mokrego żwirku". 3/4 ciasta rozsypać na blaszkę o wymiarach 36/25 cm, wysmarowaną wcześniej masłem. Resztę ciasta owinąć folią i zamrozić. Podpiec w piekarniku przez 20 minut w tem. 180 stopni. Rabarbar obrać, pokroić w 1 cm kawałki i zasypać cukrem na pół godziny. Kilka razy przemieszać. Wylać na sito by pozbawić go soku. Rozłożyć na podpieczonym spodzie. Białka ubić, dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści.Wsypać kisiel i jeszcze chwilę ubijać. Rozłożyć na pokrojonym rabarbarze. Na piane zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Można nie zamrażać, tylko urywać małe kawałeczki i pokryć warstwę rabarbaru. Piec 40 minut w tem. 180 stopni. Po 20-tu minutach ciasto nakryć papierem do pieczenia by góra za bardzo się nie spiekła. Po ostudzeniu- oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Rabarbarowe ciasto a - la tarta
Desery
zielone jabłuszko
Desery
Drożdżówki z jagodami i porzeczką
Desery
Sernik z czekoladą
Rabarbarowe ciasto a - la tarta
Polecam smaczne , proste ciasto rabarbarowe . Ciasto pieczone w foremce do ta...
Odsłon: 54
zielone jabłuszko
u mnie może trochę mniej zielone bo nie miałam agrestowych galaretek i dodała...
Odsłon: 186