Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast śliwek można dodać dowolne owoce, np brzoskwinie. Ciasto jest puszyste i wilgotne od soku ze śliwek, owoce rozpływają się w ustach, idealna propozycja do popołudniowej kawy.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 502
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13464
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2725
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 502
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13464
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2725
Składniki
Wszystkie składniki kruszonki rozcieramy palcami i łączymy ze sobą.
Jajka ubij z cukrem, dodaj wystudzone masło, maślankę, na koniec dodaj mąkę z proszkiem, solą i wiórki kokosowe. Mieszaj do połączenia składników na jednolitą, gęstą masę. Ciasto wykładamy do blaszki z papierem do pieczenia, na wierzch ułóż śliwki przekrojone na pół skórką do dołu. Możesz lekko posypać je cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką
Piecz około 35 min lub do suchego patyczka w 180 st.