Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się święta Wielkiej Nocy myślę że zechcielibyście przepis na takie ciasto
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 48
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37717
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3694
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 48
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37717
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3694
Składniki
Przygotować jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych a następnie pokroić na mniejsze części. Po przygotowaniu jabłek jajka zmiksować z cukrem na jednolita masę, wsypać resztę składników i zmiksować na jednolitą masę
Po zmiksowaniu dodać przygotowane jabłka, przygotować blaszkę 35/12 cm wyłożyć ją papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić ciasto i piec 60 minut, 20 minut przed końcem pieczenia nastawić piekarnik na 190 stopni i piec do tak zwanego suchego patyczka. Ciasto lekko się przypaliło ale to nic można zeskrobać, po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polać polewą