Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wilgotne ciasto z dodatkiem serka mascarpone. Śliwka, korzenne przyprawy i czekolada to idealne połączenie!
Blacha keksowa
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12003
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12003
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Cały czas miksując, dodajemy jajka, potem mascarpone. Mąki mieszamy z proszkiem, kakao i przyprawami korzennymi, dodajemy porcjami, cały czas mieszając. Na końcu dodajemy kropelki czekoladowe i mieszamy. Blachę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto. Śliwki kroimy w paski i układamy na cieście, lekko dociskając. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut, sprawdzamy patyczkiem, czy jest już upieczone w środku. Po 30 minutach można przykryć papierem do pieczenia lub pergaminem, aby góra ciasta się nie spiekła. Po ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.