Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z książki "Nowe przepisy siostry Anastazji". Ciasto najlepsze do jedzenia dzień po przygotowaniu.
Przygotować biszkopt: żołtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i ocet. Wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Upiec.
Przygotować ciasto: mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, cukier, proszek do pieczenia. Zarobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche dodać trochę śmietany. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną rozwałkować i wyłożyć na blasze, posmarować powidłami. Drugą część ciasta zarobić z kakao. Uformować z tego ciasta 32 kulki i w środek każdej włożyć po jednej wiśni. Kulki rozłożyć na cieście posmarowanym powidłem po 4 kulki na szerokość i po 8 na długość. Całość piec w temp ok. 170 st.
Przygotować masę: z mleka odlać 1/2 szkl., resztę zagotować z cukrem. Odlane mleko wymieszać z mąkami. Ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając wystudzony budyń.
Na upieczone i wystudzone ciasto z kulkami wyłożyć masę budyniową, przykryć biszkoptem. Można udekorować polewą.
Ciasto Bajka siostry Anastazji zaskakuje swoim wyglądem i kolorystyką. Jest j...
Odsłon: 13465
Ciasto Marysieńka siostry Anastazji to wyjątkowo orzechowa propozycja, która...
Odsłon: 8028
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 187
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 22
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 76
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 51
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13272
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5229
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 187
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 22
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 76
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 51
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13272
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5229
Składniki
Przygotować biszkopt: żołtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i ocet. Wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Upiec.
Przygotować ciasto: mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, cukier, proszek do pieczenia. Zarobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche dodać trochę śmietany. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną rozwałkować i wyłożyć na blasze, posmarować powidłami. Drugą część ciasta zarobić z kakao. Uformować z tego ciasta 32 kulki i w środek każdej włożyć po jednej wiśni. Kulki rozłożyć na cieście posmarowanym powidłem po 4 kulki na szerokość i po 8 na długość. Całość piec w temp ok. 170 st.
Przygotować masę: z mleka odlać 1/2 szkl., resztę zagotować z cukrem. Odlane mleko wymieszać z mąkami. Ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając wystudzony budyń.
Na upieczone i wystudzone ciasto z kulkami wyłożyć masę budyniową, przykryć biszkoptem. Można udekorować polewą.
Przepisy Desery
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Kokosowe kostki
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Rolada bezowa z malinami
Rolada bezowa z malinami to deser, który można przygotować w niespełna godzin...
Odsłon: 468
Ptasie mleczko z galaretką
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 318