Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5782
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 287
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5782
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 287
Składniki
W 100ml mleka rozpuszczamy budyń dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier dobrze mieszamy.Pozostałe mleko zagotowujemy ,wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy budyń mieszamy cały czas aby nie było grudek :).Po tym czasie studzimy i najlepiej przykryć garnek folią spożywczą aby nie powstał kożuch. Masło ucieramy ze szczyptą soli na puszystą masę.Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na gładką masę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie warstwę herbatników.Herbatniki smarujemy połową masą kajmakową-żeby masa zrobiła się bardziej płynna wstawiamy puszkę do gorącej wody -i znowu nakładamy warstwę herbatników.Dalej wykładamy krem budyniowy i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.Na koniec smarujemy warstwę herbatników pozostałą masą kajmakową.Posypujemy orzechami i wkładamu ciasto na kilka kilka godzin do lodówki.U mnie stało całą noc.