Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi suchego ciasta, a kocha kruche, a do tego uwielbia smak krówki i budyniu - to ciasto jest dla niego!
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11701
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 964
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11701
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 964
Składniki
Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto. Dzielimy na 2 części, chłodzimy w zamrażalce 20 minut lub w lodówce 40 min.
Przygotowujemy masę krówkową gotując puszkę w garnku z wodą. Puszka ma być prawie cała zanurzona w wodzie i gotujemy ok 30 minut. Jeżeli mamy cukierki krówki to kroimy je w kosteczkę i wykładamy na cieście.
Przygotowujemy masę budyniową. Przepis taki sam jak na opakowaniu, ale używamy tylko 1 litr mleka. Studzimy.
Do wysmarowanej blachy tłuszczem i wysypanej mąką wykładamy na dno 1 część ciasta, na to wylewamy masę budyniową, wykładamy krówkę, a drugą część ciasta ścieramy na tarce o najgrubszych oczkach tak aby pokryła cały wierzch.
Ciasto pieczemy ok. 50 minut w 180`C, ale doglądajcie go, bo ja mam stary piekarnik, być może w innym będzie szybciej gotowy.
Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47722
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 318