Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z rabarbarem polecam i zapraszam po przepis .
Z mleka ,cukru i proszku budyniowego gotuje budyń wedle przepisu na opakowaniu budyniu tylko ja dałam 3 szkl mleka a nie 4 by budyń był gęstszy ,ugotowany budyń odstawiam do wystudzenia .
Z jajek oddzielam białka i żółtko Z mak z proszkiem do pieczenia i zóltkek cukru ,margaryny zagniatam kruche ciasto .Gotowe ciasto dziele na 2czesci większą i mniejszą , dno blaszki wykladam papierem do pieczenia i wykladam większy kawałek ciasta wyklejam dno blaszki i podpiekam 15 minut w 200 stopniach resztę ciasta wstawiam do lodówki .
Rabarbar kroje w kostkę i zasypuje 2 łyżkami cukru i odstawiam na czas dalszych przygotowań, następnie ubijam piane z białek z odrobiną soli pod koniec ubijania dodaje 3 łyżki cukru pudru i czerwony kisiel mieszam.
Na podpieczony spód ciasta wykladam budyń a następnie rabarbar na niego bezę równam i na nią skubie pozostałe ciasto i wstawiam do pieczenia na środkowej polce bez termo obiegu ok 45 do 50 minut w 200 stopniach ,należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej ,najlepiej badać patyczkiem czy ciasto nie jest surowe .Gorące ciasto posypuje cukrem pudrem i odstawiam do ostudzenia życzę smacznego po dokładne wykonanie zapraszam na film .
Zbliża się weekend, a to oznacza, że czas na jakieś ciacho. Najlepiej szybkie...
Odsłon: 5270
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 31
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 103
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 201
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 96
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1088
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 31
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 103
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 201
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 96
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1088
Składniki
Z mleka ,cukru i proszku budyniowego gotuje budyń wedle przepisu na opakowaniu budyniu tylko ja dałam 3 szkl mleka a nie 4 by budyń był gęstszy ,ugotowany budyń odstawiam do wystudzenia .
Z jajek oddzielam białka i żółtko Z mak z proszkiem do pieczenia i zóltkek cukru ,margaryny zagniatam kruche ciasto .Gotowe ciasto dziele na 2czesci większą i mniejszą , dno blaszki wykladam papierem do pieczenia i wykladam większy kawałek ciasta wyklejam dno blaszki i podpiekam 15 minut w 200 stopniach resztę ciasta wstawiam do lodówki .
Rabarbar kroje w kostkę i zasypuje 2 łyżkami cukru i odstawiam na czas dalszych przygotowań, następnie ubijam piane z białek z odrobiną soli pod koniec ubijania dodaje 3 łyżki cukru pudru i czerwony kisiel mieszam.
Na podpieczony spód ciasta wykladam budyń a następnie rabarbar na niego bezę równam i na nią skubie pozostałe ciasto i wstawiam do pieczenia na środkowej polce bez termo obiegu ok 45 do 50 minut w 200 stopniach ,należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej ,najlepiej badać patyczkiem czy ciasto nie jest surowe .Gorące ciasto posypuje cukrem pudrem i odstawiam do ostudzenia życzę smacznego po dokładne wykonanie zapraszam na film .
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1061
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 331