Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser dla zabieganych i tych, którzy lubią kwaskowe słodycze. Mocno owocowa tarta z chrupiącą kruszonką z pewnością posmakuje gościom i domownikom.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 11
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 11
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Składniki
Mrożone owoce wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i delikatnie podgrzewamy. Nie chcemy ich całkowicie rozgotować, ale lekko podgrzać do momentu, aż puszczą sok i cukier się rozpuści. W zależności od kwasowości owoców, cukru dodajemy więcej lub mniej. Kiedy w garnku pojawi się sok z owoców, to wsypujemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i odstawiamy na bok.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy posiekane zimne masło, cukier puder, sól i ucieramy na kruszonkę. Dodajemy żółtko, wodę i ponownie ucieramy. Foremkę na tartę lub tortownicę smarujemy cienko masłem. Na dno wysypujemy równą warstwą około pół kruszonki. Na to wykładamy owoce i ponownie posypujemy kruszonką. Wstawiamy na 30-40 minut do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni.